sunnuntai 5. elokuuta 2012

Mejä-koe Kihniö 5.8.2012

Onni potkaisi ja pääsimme Kihniöön Mejä-kokeeseen. 


Arvonnassa saimmekin sitten päivän viimeisen jäljen ja pikkasen arvelutti, että mitä se koko päivän odottaminen lämpimässä säässä tekee. Onneksi vain hyvää, Awa oli into piukeena päästessään vihdoin jäljelle.


Jäljen ensimmäinen osuus oli kyllä kaikkein vaikein, meikäläistä vyötäröön/kainaloihin asti olevaa heinikkoa ja ojia peräkkäin varmaan kymmenkunta. Onneksi tämä osuus oli kuitenkin alussa, eikä jäljen loppupäässä, Awa jaksoi puurtaa sen hienosti. Katkokulmakin ollaan näköjään opittu, jo toinen koe peräkkäin, missä Awa ratkaisee sen hyvin, sitten jälki meni maa-ampiaisten pesän läheltä, Awa säästyi osumilta, mutta opas sai muutaman. Sen jälkeen oli tuore hirvenläjä, sekä linnun haju, joka vei Awasta voiton ja lintu piti pölläyttää lentoon. Edistyksenä viime kesään, Awa kuitenkin jatkoi tämän jälkeen vielä jäljestystä ja sorkkakin löytyi. Alla vielä tuomarin koeselostus.


Koeselostus:
"Awa ohjataan lähtömakaukselta jäljelle. Alkaa iloinen, reipas jäljestys maa- ja ilmavainulla. Makauksista yksi merkitään hyvin, muut nopealla nuuhkaisulla. Katkokulma hyvin, veriura loppuun. Siitä muuta jäljestettävää. Mennään useasti veriuran yli ja lopuksi saadaan lintu liikkeelle. Se vaikuttaa koiran jälkityöhön niin paljon, että seuraava tarkistus johtaakin hukkaan. Kaadolle ilmavainulla ja se kiinnostaa. Harmittavan linturikas jälki sekoitti tänään Awan jälkityön. Hieno jälkipari!"
Tuomari: Aila Hauskamaa VOI2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti